با وجود اینکه تصویربرداری در روز روشن انجام گرفته، امّا هیچ سایهای از افراد چاقو به دست یا قربانیان یا اثری از ردّ پای آنها بر ماسههای ساحل در تصویر ویدئویی دیده نمیشود.
********************************************************************************************************************
ویریان خان، کارشناس و مدیرمسئول یک «کنسرسیوم» معروف متخصص در امور تجزیه، تحلیل و بررسی اقدامهای تروریستی، گفته است ویدئویی که داعش از نحوه کشتن ۲۱ قبطی مصری منتشر کرده، حقیقی نیست بلکه ساختگی و مونتاژ شده است.
وی برای اثبات نظر خود به نظر متخصصان تصویربرداری و پزشکی قانونی که در «کنسرسیوم» فعال هستند، استناد کرده است.
این کارشناس یک ماه پیش نیز هنگامی که داعش اعلام کرد دو شهروند ژاپنی را به قتل رسانده و ویدئویی دراینباره منتشر کرد، با شک و تردید به آن ویدیو نگاه کرد و به خبرگزاری ها گفته بود که داعش از قربانیان خود در یک سالن فیلمبرداری میکند.
این کارشناس تنها شخصی نیست که صحت ویدیو داعش را زیر سؤال برده و آن را رد میکند بلکه یکی از سازندگان فیلمهای «ترسناک» در آمریکا نیز میگوید که فیلمهای داعش ساختگی و مونتاژ شده است.
ویریان خان میگوید که بسیاری از پشت صحنههای فیلم ویدئویی اخیر از جاهای دیگر است. در واقع داعش صحنهها را پیشتر آماده کرده و تصویر ساحل را به آنها پیوند داده است. در واقع از نوعی فناوری به نام «صفحه سبز نمایش» که در سینمای مدرن برای صحنهسازی به کار میرود، استفاده کرده است.
این کارشناس میگوید با وجود اینکه تصویربرداری در روز روشن انجامگرفته، اما هیچ سایهای از افراد چاقو به دست یا قربانیان یا اثری از رد پای آنها بر ماسههای ساحل در تصویر ویدئویی دیده نمیشود.
به گزارش تلویزیون آمریکایی «فاکس نیوز» به نقل از این کارشناس تروریسم، از دیگر اشکالات فنی وتکنیکی این ویدیو که نشان از ساختگی بودن آن دارد، صحنهای است که از سخنگوی جلادان گرفته شده است؛ سخنگویی که رسانههای غربی از او به نام «جهادی جوزف» یاد میکنند.
این شخص همیشه با لباسی متفاوت از دیگر داعشیان در ویدیو ظاهر میشود. در صحنههای قبلی او درحالیکه یک چاقو در دست چپ دارد، کشورهای اروپایی را مرتب تهدید میکرد اما در این ویدیو به گونهای ظاهر شد که سر او از دریا بزرگتر جلوه میکند.
علاوه بر این ایرادهای فنی، هیچگونه تأثیری از صدای وزش باد ساحل دریا در صدای ضبطشده شنیده نمیشود. همچنین در تصاویر از نظر قد افراد قربانی و جلادان آنها اختلاف فاحشی دیده میشود به طوری که بلندترین افراد قربانی مصری از کوتاهترین جلادان هم خیلی کوتاهتر دیده میشوند.
این کارشناس درباره رنگ قرمزی که آب ساحل دریا را فراگرفته میگوید، خون بیست نفر آدم نمیتواند آب دریا را به این اندازه قرمز کند، این قطعاً یک مونتاژ ویدئویی است و امروز حتی میتوان با یک موبایل هوشمند اینچنین صحنهای ساخت، بدین ترتیب این صحنه به احتمال بسیار بالا ساختگی است.
در همین حال مری لمبرت، کارگردان آمریکایی فیلمهای «ترسناک» پس از تماشای ویدئو قتل ۲۱ قبطی و پس از تجزیه و تحلیل صحنهها، به سرعت با تحلیل و بررسی ویریان خان موافقت کرد. او گفت: «به نظر میرسد این ویدیو با دستکاری زیاد تروریستها همراه بوده است و این نهایت دستکاری و مونتاژ در این ویدیوست.»
منبع:حرف تو (وبگاه اوبس)